fizika

2017. október 27-én jubileumi Szent Imre-napra gyűltek össze a Szent Imre Katolikus Gimnázium pedagógusai, diákjai, öregdiákjai és meghívott vendégei. 25 éves múltért adtak hálát a jubileumi szentmisén, melyet az alsó tagozatosoknak lelki vezetőnk, Bákonyi János atya, az 5-12. évfolyamnak Felföldi László helynök atya, a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház plébánosa mutatott be.

jubileumi szentmise

A korosztályokhoz igazodó sporttevékenységek, kézműves foglalkozások, előadások számos élménnyel gazdagították a nap résztvevőit. 25 év – 25 kilométer örömfutásban váltották egymást az alsó tagozatosok a tizenévesek, nagygimnazisták.

25 év 25 km jubileumi örömfutás

25 év 25 km jubileumi örömfutás általános iskola

25 év 25 km jubileumi örömfutás bemelegítés alsó tagozat

25 év 25 km jubileumi örömfutás nagygimnazisták

Egy másik, 30 fős csapat 25 kilométert kerekezett Nyírtelekig s vissza, az iskoláig. Ezzel párhuzamosan az osztályok képviselői Kő-papír-olló stratégiai játékban vettek részt.

jubileumi kerékpározás nyírtelekre

kő-papír-olló jubileumi startégiai játék 9-12. évfolyam

kő-papír-olló jubileumi stratégiai játék 5-8. évfolyam

A hálaadó szentmise után az alsó tagozatos diákokat a tanító nénik által szervezett kézműves foglalkozások várták, ahol védőszentünk, Szent Imre jelképével, a fehér liliommal díszített könyvecskét, üvegfestés technikájával liliomos rózsaablakot, színes papírból hajtogatott, ragasztott képet alkottak a kisdiákok, így emlékezve az általános iskola 10 éves évfordulójára.

Szent Imre-napi kézműves foglalkozás alsó tagozat

Az 5-7. évfolyamos diákokat a 11. a osztály által szervezett lovagi torna várta, mely a mocsárjárástól a sárkányetetésig, a várostromtól a titkok barlangjának felfedezéséig számos élvezetes próbát rejtett. Szent Lászlóról is megemlékezett a torna egy-egy állomása.

Szent Imre-napi lovagi torna 5-7. évf.

Szent Imre-napi lovagi torna az 5-7. évfolyamnak

A 7-12. évfolyamos fiatalok szentimrés öregdiákokkal vehettek részt pályaválasztási beszélgetésen. Egyetemi hallgatók, villamosmérnök, mentőtiszt, nyelvész, közösségszervező andragógus mellett végzett számítástechnikai szakember, agrármérnök, közgazdász segítette a tájékozódást a hivatások világában.

Szent Imre-napi pályaválasztási beszélgetés szentimrés öregdiákokkal

Szent Imre-napi pályaválasztási beszélgetés szentimrés öregdiákokkal

A Határtalanul! pályázat témanapja is várta a 7-12. évfolyamosokat, melynek során a délvidéki projektünkben részt vett diákok tájékoztatták társaikat a Határtalanul! program adta lehetőségekről. A szerbiai 5 napos utunk során megismerkedtünk a szecesszió délvidéki fővárosával, Szabadkával, Tóthfalu közösségmegőrző magyarságával, közös szentmisén vehettünk részt a település fiataljaival. A zentai csata emlékműve, a csúrogi magyarság holokausztjának mementója, Pétervárad, Zimony, Nándorfehérvár, Szendrő vára, a nagybecskereki Arany-ballada projekt, színházlátogatás, ismerkedés a város fiataljaival, az aradi vértanúk emléke és az aracsi pusztatemplomhoz vezető viszontagságos utunk élményeit ppt bemutató segítségével elevenítettük fel. A délelőtt zárásaként a forgószínpad elvén szervezett foglalkozásokon megismert délvidéki éneket adtuk elő közösen a kápolnában, majd a különböző tevékenységek aktív résztvevői emléklapot vehettek át.

Határtalanul témanap

Határtalanul témanap

Elérkezett a délután, a jubileumi gálaműsor ideje, ahol a nézőtér újra megtelt diákjainkkal és meghívott vendégeinkkel.

Szent Imre-napi jubileumi gála_Molnár Katalin főigazgató asszony köszöntője

Szent Imre-napi jubileumi gála Megyesi Mária igazgatónő köszöntője

Molnár Katalin főigazgató asszony köszöntője után Megyesi Mária igazgatónő vette át a szót, majd a színpad fokozatosan benépesült „A zengő erdő lakóinak örömünnepére” érkező tanítványainkkal, akik előadóművészetekben csiszolt tehetségükről adtak tanúbizonyságot. Jaczkó Szilvia klasszikus balett oktató csoportjától a Szent Imre Kicsinyek kórusa vette át a stafétát, szerepeltek versmondóink, mesélőink, alapfokú művészeti iskolánk magánénekes és hangszeres növendékei és a Topogó táncegyüttes néptáncosai is Ugyan Attila néptánc oktató vezetésével. A gálaműsor végén valamennyi fellépő örömtáncot lejtett, így ünnepelve a negyedszázados évfordulót. A gálaműsor rendezője Tormássiné Kapitány Ágotha igazgatóhelyettes, koreográfusa Béres Tímea magyartanár volt, az AMI-s diákok produkcióját Pur Tibor intézményegység vezető fogta össze. A gálaműsor végén a meghívott vendégek a jubileumi kiállítótérben emelték poharukat az újabb 25 évre.

Szent Imre-napi jubileumi gála pezsgős koccintás

Szent Imre-napi jubileumi gála pezsgős koccintás

Boldog 25 éves születésnapot, Szent Imre eszményeihez méltó újabb negyedszázadot kívánunk minden volt, jelenlegi és jövendő szentimrésnek!

A Szent Imre napról készült képek itt megtekinthetők
A gála műsorról készült képek itt megtekinthetők

 

vissza