fizika

Passiójáték a 4. évfolyam előadásában

Április 7-én, pénteken a 4. osztályos tanulók zenés Passiójátékot adtak elő az iskola kápolnájában. A misztériumjáték segít az embernek jobban átélni, megérteni a Nagyhét eseményeit. A gyerekek - visszatérve Krisztus korába - elevenítették meg számunkra Jézus utolsó napjait, halálát majd feltámadását.

virágvasárnap

Az előadást több hetes felkészülés előzte meg, amely nem csak a szöveg, a mozgás tanulását jelentette. A próbák előtt és alatt is értelmeztük Jézus tanítását, a Biblia szavait. Így sikerülhetett a hiteles és őszinte közvetítés a nézőknek. Mindehhez illeszkedett a hatásos ének és zenei kíséret, valamint a kornak megfelelő öltözék is. Mivel iskolánk alapfokú művészeti iskola, ezért igyekeztünk élő zenével: hangszerekkel és énekkarral gazdagítani a műsorunkat. Az előadás, melyet iskolánk lelki vezetője, Bákonyi János atya is méltatott, lelkünk legmélyébe hatolt, sokunk szemébe könnyet csalt. Lépésről lépésre kerültünk közelebb Jézus utolsó napjainak üzenetéhez.

Áldozatos munkájukért köszönetet szeretnék mondani minden résztvevőnek: a szereplőknek, a hangszerrel kísérő gimnazista tanulóknak, illetve Kerekes Sándor művésztanárnak, a technikai segítőknek és a szülőknek!

Malinákné Tatár Enikő
Tatár Péterné Krisztina
Bodnárné Buhajla Bernadett
Szűcs Ágnes

az utolsó vacsora

ez az én testem

ez az én vérem

a Getsemáné kertben

Júdás csókja

Kaifás előtt

Pilátus előtt

a főpapok és Pilátus találkozása

Cirenei Simon átveszi a keresztet

Veronika kendője

a szenvedések útján

Krisztus a golgotára ér

Krisztus szenvedésének eszközei

feltámadt Krisztus

 

vissza