Farsangi Karnevál a Szent Imre Általános Iskolában

Minden tanévben az egyik legjobban várt iskolai esemény a farsang.
2017. január 27-én délután a Szent Imre Katolikus Általános Iskolába beköltözött a tréfa, a nevetés, a karneválozás; idén is megrendezésre került a hagyományos nagy farsangi mulatság.

A díszterem-kápolnában a Kicsinyek kórusa a „Maszkabál” című kórusművel köszöntötte a jelmezbe öltözött tanulókat, szülőket és minden megjelent vendéget. Az énekkart Gebri Zsanett vezényelte, Obbágy Márta zongorán és Császár Anikó furulyán kísérte.

A jó hangulatot Dolly és a sírós bohóc vezette be Kiss-Simon Melinda és Hubainé Orosz Szilvia tanítónők alakításában, akik egy vidám jelenettel szórakoztatták és nevettették meg a közönséget.

Az osztályok táncos, jelmezes felvonulása nagyon várt esemény iskolánkban. Minden kisdiák (és szüleik) bemutathatta kreativitását az egyéni jelmezek elkészítésével, felöltésével. A zsűri árgus szemekkel figyelte az ötletesebbnél ötletesebb jelmezekbe bújt gyerekek felvonulását.

-

Ebben a tanévben sem volt könnyű dolguk a helyezések odaítélésében, mert az egyéni maskarák a gyermeki fantáziáról és a szülői ötletességről tanúskodtak.

-

Amíg a zsűri meghozta döntését, addig a jó hangulat tovább fokozódott a nagyobb értékű tombolanyeremények sorsolásával. Kihúzásra került vásárlási utalvány, ajándékkosarak, játszóház és palacsintázási felajánlás, családi mozi belépő. A fődíj egy családi vacsorameghívás volt. A délelőtti tanítási órák szüneteiben már sok-sok ajándéktárgy talált gazdára.

A tombolahúzás után a zsűri tagja Pur Tibor, az AMI igazgatóhelyettese osztályonként értékelte a jelmezeket és átadta a helyezetteknek a legtetszetősebb maskarákért járó oklevelet és ajándékot.

A karnevál osztálykeretben folytatódott, ahol táncoltak, mókáztak, játszottak a gyerekek és többek között ízletes farsangi fánkot is fogyaszthattak.


Hubainé Orosz Szilvia

tanítónő


Galéria

 

vissza