szalagavató

SZALAGAVATÓ

2016. október 8-án szombaton rendeztük gimnáziumunkban a végzős diákok szalagavató ünnepségét. Bosák Nándor nyugalmazott püspök atya szentbeszédében a felelősség és az önbizalom fontosságát, valamint Szűz Máriának, Magyarok Nagyasszonyának a segítségét, közbenjárását emelte ki, és meg is áldotta a feltűzendő szalagokat. A szentmise után az ünnepélyes szalagtűzés, majd a végzős osztályok műsorai következtek. A diákok tanáraiknak a szalag ajándékozásával, szüleiknek közös énekkel és egy-egy szál virággal fejezték ki köszönetüket.

Végül mindhárom osztály táncában gyönyörködhettek a vendégek az aulában: a 12.a angol keringőt, a 12.b bécsi keringőt, a 12.c rendhagyó keringő-átdolgozást mutatott be.

Számunkra a szalagavató fantasztikus élmény volt. Sok munkánk áll mögötte: próbák próbák hátán, előkészületek, sok fáradalmas tevékenység, ami mind gyümölcsöző volt. A végeredmény szerintünk tökéletes lett, mindannyian jól éreztük magunkat mind a próbákon, mind a szalagavató napján is. Ez volt eddigi életünk egyik fénypontja. Bár a négy év alatt jól összekovácsolódtak az osztályok, most az egész évfolyam is egy csapattá vált, mindenki segítőkészen támogatta társait. Mondhatjuk, hogy a tanáraink és a szüleink is nagyon büszkék voltak ránk. Mi is büszkén viseljük zöld-arany szalagunkat, mely jelzi felnőtté válásunkat, azt, hogy készen állunk az érettségire.”

Freund Alexandra (12.b), Kovács Eszter Gizella (12.a)

 

vissza