Mesevetélkedő a népmese napja alkalmából

Mesevetélkedő a népmese napja alkalmából a Szent Imrében Iskolánkban immár hagyománnyá vált, hogy a Népmese Napját megünnepeljük. Idén sem volt ez másképp. 2016. szeptember 30-án iskolánk könyvtárában mesevetélkedőt rendeztünk a 2., 3. és 4. osztályos tanulóknak. A vetélkedőt könyvtárosunk, Ilyésné Tóth Viktória szervezte meg, vezette le. A mesevetélkedőre minden osztályból 3 diák juthatott be egy előzetes szövegértő feladatlap kitöltése alapján.

A játékos vetélkedőre 3 meséből kellett felkészülni, ezek: A kőleves, A királykisasszony cipője és a Jankó és a három elátkozott királykisasszony. A zsűrinek, Meseország királynőjének és két hercegkisasszonyának az egyes feladatok értékelése volt a feladata. A gyerekeknek 7 próbát kellett teljesíteni, pl. hétmérföldes csizmában ügyeskedni, játékos matematikai feladatot, keresztrejtvényt, totót megoldani, kirakót kirakni, igaz-hamis kérdésekre válaszolni. A jó hangulatú vetélkedőn a diákok és a zsűri is nagyon jól érezték magukat, mindenki élményekkel feltöltve ment haza.
A MESEVETÉLKEDŐ eredményei: 1. helyezett: a KIRÁLYOK csapata, tagjai: Szigili Kitti 2.b Kallós Teréz 3.a Mészáros Koppány Gyula 4.b 2. helyezett: a SÁRKÁNYOK csapata, tagjai: Blazsán-Deskó Balázs 2.b Béres Annamária 3.a Klincsik Míra 4.a 3. helyezett: a MANÓK csapata, tagjai: Szrogh Zsófia 2.a Szalacsi Máté 3.b Kovárczi Zsombor 4.b
A mesevetélkedő mellett rajzpályázatot is hirdettünk az alsó tagozatos diákok számára. Egy magyar népmese illusztrálása volt a feladat tetszőleges technika alkalmazásával. Ebben az évben is nagyon szép alkotások születtek, melyekből kiállítást rendeztünk, a díjazottak jutalmazására a mesevetélkedő végén került sor.
A rajzpályázat eredménye:

I helyezett: Simon Janka 1.b II helyezett: Péter Zsófia 4.b III helyezett: Csatlós Virág 3.b Különdíjasok: Szilágyi Júlia 3.a Hubai Hanna 4.b Kovárczi Zsombor 4.b

 

vissza